Techniekschool

Verbeteren van techniek

Als je het Sterrenplan hebt afgerond ga je naar de Techniekschool.

Bij de Techniekschool worden de technieken van de starts, keerpunten en de zwemslagen verder uitgebreid. Je krijgt een zwempaspoort waar dit in wordt bijgehouden. Je kunt voor de start, het keerpunt en de techniek van alle vier de wedstrijdslagen (vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl) stickers verdienen voor in het zwempaspoort. Daarbij krijg je van elke wedstrijdslag een boekje met informatie over die slag.

De zwemmer stroomt in Techniekschool 1 binnen. Hier gaan we meer in op de zwemtechnieken en leer je de keerpunten en starts met onderwaterfase van de 4 wedstrijdslagen. Voor de starts en keerpunten kun je de stickers voor in je zwempaspoort verdienen.

Hierna stroom je door naar Techniekschool 2. In deze baan wordt nog verder gewerkt aan de zwemtechnieken en ga je meer banen zwemmen en leren om harder te zwemmen. Bij Techniekschool 2 krijg je de laatste technische vaardigheden geleerd, waardoor je nog sneller kunt gaan zwemmen. Tevens kun je hier de stickers verdienen van de technieken van de 4 wedstrijdslagen voor in je paspoort. Je wordt hier klaar gestoomd om te kunnen gaan deelnemen aan de Techniekacademie of de Recreanten.

Je zwemt wedstrijden die bij je eigen niveau passen. Zodra je je zwempaspoort helemaal vol hebt en daarmee de Techniekschool hebt afgerond beslist de trainer of je doorstroomt naar Techniekacademie 1 of de Recreanten.

Scroll naar boven