Over ZEPS

Eens stukje geschiedenis...

ZEPS is op 1 februari 1972 opgericht door een groep tieners uit Stein. Bij ZEPS kon je zwemmen en waterpolo beoefenen. ZEPS staat dan ook voor Zwem- En Poloclub Stein. De club is gestart is het oude zwembad van Stein en groeide uit tot een volwaardige vereniging. Er waren een dames en heren waterpoloteam en een zwemteam. Waterpolo is er nu niet meer maar zwemmen zeer zeker wel. Er werden al die jaren vele wedstrijden gezwommen en nu nog steeds. ZEPS heeft heel wat zwemmers tot een goed zwemniveau gebracht en daar zijn we trots op!

ZEPSKamp 2019

De jongste zwemmers starten in het Sterrenplan waar ze spelenderwijs worden opgeleid tot een beginnend wedstrijdzwemmer. De zwemslagen met de bijbehorende ademhalingstechnieken worden goed aangeleerd, zodat de zwemslagen ook meerdere banen achter elkaar volgehouden kunnen worden. Ook wordt de basis van de keerpunten geleerd en natuurlijk de startduik. Daarna stroom je door naar de Techniekschool. Daar worden de zwemtechnieken, keerpunten en starts verder uitgebreid en verbeterd. Als je dan doorstroomt naar de Techniekacademie word je nog meer op je zwemtechnieken aangestuurd en worden de puntjes op de i gezet. Daarna stroom je door naar de Junioren/jeugd en vervolgens de A-ploeg waar gericht getraind wordt voor wedstrijden. Hier zijn ook de masters vertegenwoordigd. Wil je gewoon lekker trainen, maar geen wedstrijden zwemmen, dan zwem je bij de recreanten. Daar worden ook de zwemtechnieken, starts en keerpunten aangeleerd en/of verbeterd. Wellicht wil je later toch wedstrijd zwemmen, dan kun je altijd doorstromen naar een wedstrijdgroep.

Naast zwemmen heeft ZEPS ook diverse activiteiten buiten het zwemmen die verspreid over het jaar plaatsvinden. Voorbeelden hiervan zijn het jaarlijkse kamp, de jaarlijkse barbecue met tombola en de paasactiviteit. Leuke activiteiten waarbij je op een hele andere manier plezier maakt met je clubgenoten.

Om onze zelf gestelde kwalitatieve doelen te bereiken maakt ZEPS gebruik van een meerjaren opleidingsplan. Dit hebben we verwerkt in ons systeem Internet Zwemscore Module, waarbij we de eisen, voortgang en aanwezigheid borgen.
Voordeel is dat we hiermee niet alleen onszelf maar ook de leden/ouders makkelijk op de hoogte kunnen stellen binnen de regels van AVG.
Alle trainers hebben een geldig VOG en hebben regulier overleg om waar nodig het opleidingsplan bij te stellen.

Scroll naar boven